Programok

A 100 éves pajta tovább épül!

Ezúton szeretnénk megoszatni veled egy lehetőséget, hogy a gyakorlatban is kipróbálhasd a szalmaépítést

Szalma, vályog, ökoház kaláka! Folytatódik a pajta felújítás…

A tavalyi kőfalazós kalákák sikerére való tekintettel idén sem zárkózunk el az érdeklődők elől. Aki kíváncsi rá, hogyan folytatódik a 100 éves pajta átalakítása, szívesen megtapasztalná kézzel-lábbal is, hogyan kerül be a szerkezetbe a szalmabála, hogyan készül az agyagvakolat, annak az a jó hírünk, hogy nálunk most ki is próbálhatja.

Aki eddig nem követte az eseményeket, az a terveket és előzményeket megnézheti a 2014-es Szalma az építészetben konferencián az erről szóló előadást, és elolvashatja a blogunkat (100evespajta.blogspot.com), ahol a tavalyi kalákákból is próbáltunk valamit megörökíteni. Nagyon sokat haladtunk előre az ősz és tavasz folyamán is, amikor a kalákákat a hűvös idő miatt nem folytathattuk tovább. Így mostanra minden készen áll arra, hogy elkezdjük a szalmázást!

A kalákák rendje, házirendje, és a jelentkezés módja a tavalyihoz hasonló. Mai naptól a blogon megadott elérhetőségeken, telefonon vagy e-mailen lehet jelentkezni. Ezúttal bármely napokra lehet jönni a nyár hátralévő részében, amíg az időjárás is kegyes hozzánk, hétköznap is szeretettel várunk bárkit, de legalább 2-3 nappal előre egyeztessünk! Továbbra is azt kérjük, hogy aki eljön hozzánk az aktívan vegye ki a részét az építési munkákból, vagy családtagok esetén a háttérmunkákból (például főzés, gyerekfelügyelet) cserébe mi ételt, italt és szálláslehetőséget kínálunk.

Üdvözlettel, a házigazdák:
Adamikné Karcagi Eszter:
- nenyaenkem(kukac)gmail.com
- 20/5639156
Adamik Balázs:
- adamikb(kukac)freemail.hu
Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ az alkalmazások helyes működése illetve jobb felhasználói élmény érdekében.